Skip to content

Cart

Your cart is empty

Culture

New Balance "Made": Sneakerens Rolls Royce

“Worn by supermodels in London and dads in Ohio”

Sådan præsenterede New Balance femte version af den ikoniske 990-model, som, ganske belejligt og for overskuelighedens skyld, blot hedder 990v5. Modellen, der er en del af New Balances “Made” linje, produceres kun i USA - og er henover de senere år blevet en af de mest populære skomodeller på markedet. Overhovedet.

Forgængeren til femte version, som lige så belejligt hed 990v4, kan på mange måder tilskrives at være forgangssko for hele “dad shoe” bølgen, som de sidste 4 år har været en af de mest dominerende udtryk på sneakerscenen. Siden 2018 har de mere chunky modeller været blandt de mest populære, og den lidt “retro-90’er-kiksede-far-ved-havegrillen-agtige” vibe, som dad shoes sjovt nok er blevet tilskrevet at udstråle, har fået en småironisk fast plads i de flestes Insta-feed, når man engang imellem lander på profiler som tilhører trendsættende modeikoner. 

Når det så er sagt, så er Made-linjen, som tæller mange, mange flere modeller end blot den ikoniske 990’er, efterhånden blevet en velrenommeret og populær tilføjelse til sneakersortimentet for såvel modebevidste unge mennesker såvel som far og mor, der går mere op i funktionalitet end fashion. Made-linjens alsidighed betyder kort sagt, at den appellerer til de fleste og synes at legitimere hvad den uskrevne paragraf om at man “får hvad man betaler for” forsøger at påpege; nemlig at pris og kvalitet hænger sammen.

Siden 2018 har New Balance sat nye standarder for, hvor hurtigt et brand kan etablere sig som et af de absolut markedsledende i et allerede veletableret og på mange måder mættet marked. Selvom Nike og Adidas skiftevis har konkurreret om titlen gummiskoenes ukronede konger, så har New Balance altså formået at ramme lige ind i hjertet på sneakerentusiaster og meningmand - og kvinde - verden over.

Det er især Made linjen, som synes at skille sig ud og givetvis er årsag til førnævnte. Som skarp kontrast til fordismens strømlinede produktionsfilosofi, holder Made-linjen fast i de stolte traditioner, der kredser om håndsyede premium materialer udført af uddannede syersker… og så at produktionen, til trods for tidens tendenser, ikke er outsourcet til østen, men derimod foretages i USA og England.

Resultatet bliver en kombination af høj kvalitet og uovertruffen komfort, og som føles lidt som at invitere sine fødder på et længerevarende all-inclusive ophold i brudesuiten på D’angleterre. Har man selv haft fornøjelsen af at have et par fra Made-linjen på fødderne ved man, at analogien har sin berettigelse, om end overdrivelse selvfølgelig fremmer forståelse.

Selvom New Balance, og herunder Made-linjen, er forankret i De Forenede Stater, har den amerikanske drøm om folkeligt kvalitetsfodtøj haft vokseværk og tæller nu både den oprindelige fabrik i Boston, Massachusetts foruden den legendariske Flimby Factory i Maryport, England. To timers køretur fra Manchester produceres der ugentligt 28.000 par af blandt andet 991’eren og 1500’eren, blot for at nævne nogle få. I Boston står produktionen i vid udtrækning på 990’er linjen, som senest har genoplivet tredje version af føromtalte 990’er… som igen, måske til nogens store overraskelse, bliver kaldt for… ja, du har nok gættet det: 990v3. Selvom de to fabrikker er adskilt af atlanterhavet og forskellige tidszoner, så kan man statsgaranti for (eller i hvert fald Shoe Chapter garanti, som i sneakersammenhænge er mindst ligeså godt!), at kvaliteten er uovertruffen, og at der ikke er gået på kompromis med noget.

… og det er nok derfor, at vi kan følge Made-linjen fra Boston og Maryland til forhandlere verden over. Blandt andet i Aarhus, hvor vi i Shoe Chapter har forhandlet New Balance siden 2013. Det har været, og er til stadighed, et af vores mest populære brands; og med god grund. Det er ikke svært at stille sig bag og foreslå Made-modeller til godt og vel alle, der kommer ind og skal have opgraderet deres fodtøj.

Hvad end man er nysgerrig på en 990’er, 920’er eller en 1500’ere tilbyder Made-linjen uovertruffen kvalitet og komfort, og hvad end man køber New Balance sneakers for udseendet eller egenskaberne, så er det et oplagt valg til den modebevidste teenager, den nybagte mor eller ham, der bare står og mangler et par nye sko til dagen og vejen. 

Vi har et stort udvalg af alle tidligere nævnte modeller, og skulle du være nysgerrig på, om skoene nu også er så gode som vi påstår, ja, så er vi at finde på Store Torv 6 i Aarhus eller på www.Shoechapter.com