Skip to content

Cart

Your cart is empty

Chapter 03 - Caroline Wich

Jeg er 28 år gammel, født og opvokset i Aarhus, Danmark, i en familie, hvor kærligheden til basketball er en stor del af vores liv. Jeg har tre søstre og en bror, og vi har alle dyrket basketball siden vi var små. Min ældste søster er nu træner for et af Danmarks bedste ungdomspigebasketballhold.

Min egen basketballrejse har bragt mig vidt omkring – jeg har spillet Division 1 college basketball i USA, konkurreret i Bundesligaen for Alba Berlin, spillet herhjemme i Kvindebasketligaen, og så har jeg også repræsenteret Danmark på landsholdet. Min far har også spillet en vigtig rolle i basketballmiljøet i Aarhus som en af de personer bag Bakken Bears, en af de største herrebasketballklubber i Norden.

For nylig dimitterede jeg fra Kaospilot i Aarhus og før det fra Skolen for Visuel Kommunikation. Jeg arbejder med konceptudvikling, art & creative direction, og ellers DJ'er jeg også under navnet Sporty Spice.

Lige nu brænder mit hjerte stadig for mit afgangsprojekt Girls Got Game, et ambitiøst NGO-projekt der fokuserer på at styrke og fastholde piger i foreningsidræt i Danmark, eksemplificeret med et særligt afsæt i basketball indtil videre. Projektet adresserer den bekymrende tendens, hvor mange piger stopper med at dyrke sport i teenageårene, hvilket kan føre til dårligt mentalt helbred og lavt selvværd.

Girls Got Game har til formål at skabe et inspirerende og mangfoldigt miljø, der motiverer piger til at engagere sig i sport. Ved at øge synligheden af piger og kvinder i sport, skabe inkluderende initiativer og forbedre de institutionelle rammer arbejder projektet for at fremme ligestilling og sikre, at alle piger har lige adgang til sportsaktiviteter. Samtidig stræber projektet efter at forbedre sundhedsresultaterne for unge piger gennem målrettede basketballinitiativer, der understøtter både fysisk og mental trivsel.

Jeg håber med Girls Got Game at fremhæve vigtigheden af at investere i og støtte piger i sport. Jeg er overbevist om, at visuel storytelling har en unik evne til at vække følelser og inspirere til handling. Når piger ikke ser sig selv repræsenteret inden for sport, eller når de ikke føler, at de bliver taget seriøst eller støttet, bliver det vanskeligt for dem at forestille sig alt det gode ved at deltage – eller muligheden for overhovedet at deltage.

Der er også mere at hente: girlsgotgame.dk

Læs mere her!